Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

Verbális kommunikáció fejlesztése – Hatékony tippek

Lőn világosság és tömörség

A rövid figyelem és az információ-túlterhelés világában az üzenetednek a szavak Usain Boltjának kell lennie – gyorsnak, pontosnak, és mindenki mást a porban hagyva. Kerüld a szakzsargon használatát, mint ahogyan az utolsó darab brokkolit is kerülgeted a tányérodon.

Légy olyan tiszta, mint a Karib-tenger, és olyan tömör, mint egy szellemes tweet.

Fogadd el a hallgatás erejét

Képzeld el, hogy te vagy James Bond. Ő nem csak úgy elkotyogja a következő tervét, igaz? Meghallgat, megfigyel, majd cselekszik. A hallgatás művészete a titkos fegyvered – használd bölcsen.

Lépj be a szókincsgyakorló terembe

Nem kell Shakespeare-nek lenned, de egy tisztességes szókincs olyan, mint egy svájci bicska a kempingezéskor – mindig kéznél van. És hogy hogyan juthatsz el oda? Olvass, barátom! Regények, újságok, képregények, müzlisdobozok – igen, még ezekből is megtanulhatsz egy-két szót!

A szavak és a non-verbális jelzések tánca

Ne feledd, a kommunikáció egy tangó, nem pedig egy szabadstílusú táncverseny.

A szavaidnak és a testednek együtt kell mozognia, ugyanazt az üzenetet közvetítve. Ha azt mondod, hogy „izgatott vagyok”, egy lajhár lelkesedésével, a szavaid elveszítik a hatásukat.

Viseld a cipőjüket

Minden beszélgetés során bújj a hallgató cipőjébe. Ha érzed a pulzusukat, akkor úgy szabhatod meg az üzenetedet, hogy az rezonáljon rájuk. Olyan ez, mint egy testre szabott öltöny, csak jobban áll.

Fejlődnél?

Csoportos beszédtechnika tréning keretén belül személyesen segítek, hogy ráláss pontosan milyen erősségeid és nehézségeid vannak a kommunikációban.

Nyilvános beszéd

A gladiátor arénája: Ne aggódj, itt nincsenek oroszlánok!

A nyilvános beszéd egy fantasztikus aréna a kommunikációs készségeid csiszolására. Az olyan klubok, mint a Toastmasters nagyszerű edzőterepek – tekintsd őket a kommunikációs tornatermednek.

Modulálj úgy, mint egy maestro

A hangod modulálása olyan, mintha egy zenekart vezényelnél. Egy jól elhelyezett szünet a drámai dobpergés, a hangmagasság emelkedése a csúcspontot jelentő hegedűs crescendo.

Használd őket bölcsen, hogy beszéded olyan magával ragadó legyen, mint egy szimfónia.

A visszajelzés az iránytűd

A kommunikáció fejlesztésének útján a visszajelzés a sarkcsillagod. Kicsit olyan lehet, mintha a saját hangodat hallanád egy felvételen (tényleg így hangzom?), de ez a legközvetlenebb út ahhoz, hogy jobb kommunikátorrá válj.

A szünet ereje

A szavaid közötti aranyló csend, ami gyakran sokat mond. Időt ad neked, hogy összeszedd a gondolataidat, a hallgatóidnak pedig időt, hogy befogadják az üzenetedet.

Egy jól időzített szünet olyan, mint egy tökéletesen áztatott csésze tea – fokozza az ízét!

Picture of Ruff-Kiss Ágnes
Ruff-Kiss Ágnes

Beszédtechnika tanár, beszédtréner

A következő felületeken is megtalálsz:

Hírlevél

Ha pedig nem szeretnél lemaradni cikkeimről, korlátozott létszámú, újonnan induló tréningjeim időpontjáról, iratkozz fel!

Feliratkozom!

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!