Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

Rólam

– vagy inkább a te sikereidről?

Készülj fel, mert lehet, hogy a sorok olvasása közben önmagadra fogsz ismerni. Ugyanis a hangod egy „hírvivő”.

Hírvivője a gondolataidnak, üzeneteidnek, személyiségednek, érzelmeidnek, belső világod kifejezésének is.

A hangod önmagad kifejezőereje, épp ezért talán benned is felmerült már...

... hogy habár minden nap használod, mégsem ismered igazán. Természetes az, hogy hangot adsz ki a szádon. Majd, amikor gyakran száraz, fáj vagy feszül, esetleg minden megszólalásnál gombócérzés, kaparás teszi nehezebbé a hangadást, felmerül a hogyan tovább kérdése.

... hogy mennyivel jobb lenne jobban ismerni önmagadat is. Ehhez szükség volna valakire, aki szakmai szemmel, egy másik perspektívából, kívülről lát téged.

... hogy a kínos és megszégyenítő helyzetek, az alkalmatlanság érzése helyett mennyivel pezsdítőbb volna határozottan, emlékezetesen és mindig érthetően képviselni az üzenetedet, érdekeidet és elképzeléseidet.

… hogy miért van az, hogy a beszéded közben a hangterjedelmed olykor beszűkül, érzésre kicsúszik alólad a talaj és hangerőt veszítve egyre bizonytalanabbnak érzed magad percről percre.

Ruff-Kiss Ágnes beszédtechnika tanár
Ruff-Kiss Ágnes, csoportos beszédtechnika tréning közben

Ruff- Kiss Ágnes vagyok,
a te beszédtanárod és kommunikációs mentorod

Hivatásom, hogy segítsek a kommunikációs tartalom megfelelő megszólaltatásában. Beszédtanárként azt vallom, hogy a beszéd személyiségünk egy része, ezért van jelentősége annak, mennyire hitelesen és pontosan fejezzük ki magunkat. Fontosnak tartom a beszédképzést, amely hozzájárul a kommunikáció eredményességéhez, miközben alakítja az önismeretet és a személyiséget.
Az önbizalom és a beszéd hatékonysága növelhető.

2009 óta tartok egyéni és csoportos beszédtechnika tréningeket szakértőknek, menedzsereknek, közép- és felsővezetőknek, riportereknek, színészeknek, és mindazoknak, akik használják a hangjukat munkájuk során, vagy csak fontos számukra a tiszta, érthető beszéd.
Logopédus végzettségem dráma- és színházpedagógia területén szerzett diplomával egészítettem ki módszertani- és eszköztár bővítése érdekében.
Számomra nem a szétforgácsolódást, hanem inkább egyfajta kihívást jelent a több fronton történő helytállás: egyetemen színészeket tanítok, gimnáziumban kamaszokat, cégeknél, tréningeken és különböző képzésen pedig a kommunikációs tartalom megfelelő megszólaltatását segítem.

A hangod számos szempontból ugyanolyan egyedi, mint az ujjlenyomatod

A hangképzésed pedig egy összetett folyamat.
A kommunikáció a társadalmunk gerince: kapcsolatokat épít, befolyásol, motivál. Kommunikációs készségek nélkül a munka világában lehetetlen lenne a fejlődés számunkra.

Miért bízd magad beszédtechnika-szakemberre?

Mert hasonló ez ahhoz, mint amikor az autóban ülve nem tudsz magasabb sebességbe kapcsolni, tehát jó eséllyel bosszantóan lassan fogsz végighaladni a városon, miközben mindenki elhúz melletted.
Rengetegen hiába próbálkoznak a helyes légzéstechnikával, artikulációs gyakorlatokkal (pl. nyelvtörők), ha nem tudják, hogyan fognak jól működni. Náluk.
Az is lehet, hogy máshol és máshogyan lesz szükségük a gyakorlatokra, legyen az beszédtechnika gyakorlat, légzőgyakorlat vagy a beszéd kifejezőerejét támogató feladatok.

Izgalmas előadással készültünk a 2021-es Freedom Business konferenciára. A DrPrezi Team részeként néztük meg az üzleti/startup bemutatkozások szabályait.

A legjobb szándékú prezentáció, előadás, vizsga, interjú is tartalmazhat olyan pillanatokat, amikor úgy érzed, hogy hiába a magas szintű tudás, épp az ellentéte látszik rajtad.

Ilyenkor gyakran hiányzik a kommunikációban, előadásmódban, az önismeretben, a beszédtechnikában való jártasság; néhány univerzális előadói szabály ismerete és persze a rengeteg gyakorlás.

Velem képes leszel

meglátni a javításra szoruló területeket és a megoldást, amivel nőni fog az éntudatosságod mellett az önbizalmad is.

Vallom, hogy

A hangod és a fizikai önkifejezés használatának megtanulása felbecsülhetetlen értéked… lehet.

Embereket kell elérned. Embereket kell meggyőznőd és emberekkel kell beszélned. Egész életedben. A beszédtechnika fejlesztése egy önismereti út első lépése vagy állomása lehet nálad is, ami segíti a kibontakozásod, az önbizalmad és magabiztosabbá tehet a kommunikációban.

A beszédtechnika az önfejlesztésed része

Mi pedig különböző eszközökkel készülhetünk a hétköznapi megmérettetésekre, a hétről-hétre zajló meccsekre. A szakmai és magánéleti kihívásokra, amit az élet eléd hoz.
Azért, hogy végre ne ódzkodj az emberektől és a nyilvánosságtól, a kishitűség helyett beszéded hatása mérhető legyen libabőrben, emlékezetességben; és minden megszólalásnál önbizalomteljesen és lehengerlően teljesíthess. Hangod rengeteget elárul rólad. Azt is, hogy izgulsz, félsz vagy bizonytalan vagy.

De azt is, ha magabiztos.

Készen állsz a fejlődésre? Akkor írj nekem, miben volna szükséged segítségre?

Szólhatok a jövőben? – Konkrét segítség, hasznos írások

Ne maradj le legfrissebb bejegyzéseimről! Miért éri meg regisztrálni az ingyenes blogértesítőre, hírlevelekre?
Mert rendszeresen megszegjük majd az eddig rosszul rögzült kommunikációs szabályokat és hozzásegítselek kommunikációd magabiztos verziójához. Infók, amiket Te is könnyedén be tudsz építeni az rohanós mindennapjaidba.

Adataid biztonságáról és védelméről folyamatosan gondoskodunk a jövőben is! Spamet sosem küldök. Ha menet közben úgy érzed, hogy mégsem erre számítottál, akkor bármikor egyetlen kattintással búcsút mondhatsz a leveleknek. Teljesen kockázatmentes. Személyes interakció nélküli tartalomközlés.

Egyéb megjelenések

Velem készült beszélgetéseket itt nézhetsz, hallgathatsz meg