Vélemények

– tanítványaim, kollégáim és mentoráltjaim így látják a munkámat

"Ági remekül ráérez az emberekben rejlő potenciálra és nem csak kihallja a másik hangjában lévő lehetőséget, de azonnal tud olyan technikákat mutatni, amivel kibontakoztathatók ezek a képességek. Több közös munkánk során volt szerencsém megfigyelni, ahogyan elképesztő profizmussal, mégis szórakoztatva, játékos formában vezeti rá az embereket, hogy felfedezzék: micsoda erő rejlik a hangjukban! Ágit rendkívüli szakértelme, empátiája és elkötelezettsége miatt is csak ajánlani tudom azoknak, akik számára fontos a magabiztos megszólalás."

T. Bieniek Ildikó

Nonverbális fejlesztéssel foglalkozó szakember

"Egy könyvben olvastam, hogy sok ember úgy éli le az életét, hogy nem találja meg a saját hangját. Ez elgondolkodtatott: én már megtaláltam? Rájöttem, hogy könyvekből, videókból nem fog kiderülni, ezért beszédtechnika tanárt kerestem Budapesten. Rövid keresgélés után megtaláltam Ágit, akivel egyeztettünk egy beszédállapot felmérést. Már a kapcsolatfelvétel alatt úgy éreztem, jó kezekbe kerültem. A felmérést követően nagyon profi tervet kaptam, miként javíthatnánk a kommunikációmon, illetve hogyan tudnánk építeni az erősségeimre. Utólag elmondhatom: az egyik legjobb döntés volt, hogy az általa vázolt útra rábólintottam."

Akácosi Tivadar Tibor

toborzási szakértő

"Kiadónk, 2018-ban kérte fel Ágit, hogy készítsen az óvodás és kisiskolás korosztály részére beszédfejlesztő versikéket, mondókákat tartalmazó könyvet. A játékos cím - Beszédhősképző - is Ági leleménye, ami árulkodik arról, hogy segítségével a gyerekek beszédkivitelezésének fejlesztése játékos formában történik. A könyv gyakorlatait én is kipróbáltam otthon óvodás kisfiammal, így tehát nemcsak könyvszakmailag, hanem magánemberként is úgy gondolom, hogy egy kiemelkedően hasznos, és a magyar könyvpiacon hiánypótló mű jött létre Ági által. Ezt köszönöm szépen neki!"

Lengyel Orsolya

kiadásvezető, Roland Kiadó

"Ági rajtam még a színészi pályám elején segített. A szakmában csak a kifogástalan beszéd elfogadható. A színészi munka alapja a beszéd minősége, és egy bizonyos szinten mintaként is szolgál. Hadarással, beszédritmus problémákkal küzdöttem. Ági - az akkoriban még kevésbé elterjedt drámapedagógiai konvenciókat is tartalmazó- beszédfejlesztési foglalkozásaival kirángatott ebből a gödörből. Csak ajánlani tudom!"

Resetár Dániel

színész

"Fontos számomra az az Ágitól elsajátított útmutató, amelyet magamtól bármikor, erőfeszítés nélkül felidézhetek. Munkám során nem ritka, hogy rossz hírt kell közölni családtagokkal egy szerettükkel kapcsolatban, ekkor szinte elengedhetetlen, hogy jól megválasztott hangsúllyal és tónusban adjam át az információkat. Telefonon keresztül egyedül a hangom az eszközöm. Operatív vezető helyettesként mind a cég kiemelt megbízóival, mind a csoportjainkban dolgozó munkavállalókkal napi kapcsolatban vagyok, eszköztáram alapvető része a nyílt, világos kommunikáció."

Gyarmati Nóra Zsófia

egészségügyi menedzser

"Amikor 2017-ben megismertem a tanárnőt már nem volt gondom a tiszta beszéddel, de a légzéstechnikámat fejleszteni kellett, hogy hosszabb, erősebb szövegrészleteket akár egy levegővel is végig tudjak mondani. Az óráin megismertem, hogy mire képes a hangom, így most már mind a színpadi, mind a mindennapi beszéd közben is sokkal magabiztosabb vagyok. Aki színészi pályára szeretne lépni, annak mindenképpen javaslom beszédtechnika tanár felkeresését."

Jónás Szabolcs

énekes, gyermekszínész

"Ágit azért kerestem meg mert sokszor észrevettem magamon, hogy hajlamos vagyok zártan beszélni és olykor visszakérdeznek: “Mit mondtál, Robi?”
Ágival ezt és egyéb beszédtechnikai dolgokat kezeltünk hatékonyan és azóta még több önbizalommal tárgyalok és számos videót is készítettem már a szakmámról amit előtte nehezen képzeltem el. Nagyon hálás vagyok neki és ajánlottam már őt másoknak is."

Koch Róbert

SalesPlayers, alapító

Televíziós és rádiós szerkesztő-riporterként kiemelkedően fontos a hangom, mind az interjúk készítésénél, mind a narrációknál. Naponta akár többször is megfelelő minőségben és érthetőséggel kell megszólaljak, ráadásul néha kora reggel, néha pedig késő este.
Ági minden egyedi igényem meghallgatta és teljesen személyre szabott gyakorlatokat állított össze. Nyitott, rugalmas, mindig keresi a legújabb, leghatékonyabb módszereket. Könnyű vele együtt dolgozni, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Zsiros Mihály

szerkesztő-riporter

Mindenki emlékszik a legjobb tanáraira, mert ők erőn felül, őszintén segítettek és játékosan varázsolták tanulhatóvá, azt ami a könyvekben unalmas és száraz volt. Az igazán jóknak pedig még a hangját is halljuk, amikor a tőle tanulatakat követjük vagy éppen letérünk az útról. Az iskolai évek óta nekem Ági volt az egyik legjobb tanárom és az ő hangját hallom nap, mint nap amikor tökéletesen artikulálok vagy, amikor érthetetlenné harapok egy szót. Amikor először találkoztunk még azt hittem, hogy tudok beszélni, de bő 30 évvel az első próbálkozások után ráébresztett a szép és érthető beszéd fontosságára. Az üzleti életben pedig az érthető és szép beszéd már félsiker. Az első benyomás egyik legfontosabb és legkevésbé emlegetett része.
Nem kevesebbet kaptam, mint azt, hogy jobban kifejezhetem önmagam.

Németh Attila

Vezető Privát Bankár, Tulajdonos

"Ági rengeteget segített, hogy megtaláljam a saját hangomat, amely mind a munkám, mind a magánéletem során is hasznosnak bizonyul. Beszédtechnika órára azért kezdtem el járni, mert munkám folyamán gyakran kell nagyobb csoport előtt beszélnem, és számomra kiemelkedően fontos, hogy ezt érthetően, magabiztosan tegyem. Az órák érdekesek, a feladatok változatosak, személyre szabottak, sokszor viccesek Ágival. Csak ajánlani tudom Őt!"

Szászi-Lukács Zsuzsanna

oktatásszervező

"Sokszor beszéltem sok ember előtt, mégis megtörtént, hogy Ági rávilágított a valóságra: a beszédem lehetne még kifinomultabb. Majd jött a lehetőség a fejlődésre, amikor is 15 üzletember társaságában olyan nyelvi interakciókat élhettem meg Ági vezetésével, hogy nem csak beszélni, de játszani is újra tanultam. Online módon ilyen profizmust még senkitől sem láttam. Szívből ajánlom mindazoknak, akik szeretik az őszinte, szórakoztató és "emberközeli" Trénereket. Ági az :-)"

Körmöczi-Kriván Péter

magabiztosság tréner

"Ágit, mint reménybeli színészpalánta kerestem fel először, hogy csiszoljon az akkori technikámon. Bár azóta pályát váltottam és színházrendező lettem, mind a mai napig hasznát veszem az általa tanítottaknak, amikor nagyobb csoport előtt beszélek vagy épp egy színházi workshopot tartok. Az órái izgalmasak és maximálisan személyre szabottak voltak, és bár mindig egyre magasabbra tette a lécet, mégis nagyon laza és könnyed volt a hangulat. Frenetikus és motiváló tanár, akinél a legvadabb beszédhibádat is kikupálod."

Kaló Bence

theatre practitioner

Elvégeztem egy szertartásvezető tanfolyamot és nem éreztem magamban a magabiztosságot és még izgulós is vagyok nagyon.
Elkezdtem kutatni az interneten, hogy kinek a segítségével tudom fejleszteni a beszédtechnikámat, ekkor találtam rá Ágira, akinek a személyisége már a fényképen is meggyőző volt számomra. Ezt követte egy e-mail váltás majd a konzultáció. Első perctől fogva éreztem, hogy megfelelő szakembert találtam és elkezdtük a közös munkát.
Nagyon élvezetesek a tananyagok éreztem, ahogy egyre magabiztosabbá váltam és szépen javult a beszédtechnikám, amiben Ági meg is erősített.
Mindenkinek ajánlom Őt, aki szeretne magabiztosabb, tiszta beszédet és egy profi szakember által fejleszteni a tudását.

Vácy-Csiszár Johanna

Szertartásvezető