Hogyan válasszunk beszédtanárt?

A beszédtechnika fejlesztésének eredményessége részben a kliensen, részben pedig a beszédtechnika tanár ismeretein, személyiségén, hozzáállásán és tájékozottságán múlik.

A beszédtechnika tanárnak magas szintű szakmai felkészültsége által olyan elméleti és gyakorlati ismeretekkel kell rendelkeznie, melynek segítségével a lehető legpontosabb visszajelzések nyújtására képes. Emellett olyan elvárásokat támaszthat a kliensekben önmagukkal szemben, amelyek fokozottan érzékennyé teszik őket a legenyhébb eltérések észlelésére is. A beszédtechnikát fejlesztő munkafolyamatban a fokozatosság betartása elengedhetetlen szempont.

jó instrukcióadás hozzájárul a feladatok megértéséhez és meghatározó tényezője lesz a gyakorlatok sikeres kivitelezésének. Mivel a beszédben jelentkező nehézségek gyakorlással javíthatóak, ezért a beszédórák mellett szükséges otthoni gyakorlásra feladatokat adni a klienseknek.

Az új, minőségibb beszédautomatizmus létrehozása hosszú, fáradságos folyamat. A beszédtechnika képzés nem csak a klienstől, hanem a beszédtanártól is nagyfokú figyelmet, koncentrációt és türelmet igényel.

A magabiztos megszólalás mellett a beszéd tartalmi alapjaira is figyelni kell, hiszen sok beszédalkalom van szakmai és magánéletünk során egyaránt. Ezzel kapcsolatban itt olvashatod el trénertársam írását: https://www.beszedguru.hu/koszonto-beszed-irasa

Picture of Ruff-Kiss Ágnes
Ruff-Kiss Ágnes

Beszédtechnika tanár, beszédtréner

A következő felületeken is megtalálsz:

Hírlevél

Ha pedig nem szeretnél lemaradni cikkeimről, korlátozott létszámú, újonnan induló tréningjeim időpontjáról, iratkozz fel!

Feliratkozom!

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!