Beszédhős-képző: logopédiai témájú könyv a gyermekek beszédkészségének fejlesztése érdekében

Szakmai tevékenységem az évek során fokozatosan áttevődött a kamasz és felnőtt korosztály beszédfejlesztésére. Emellett viszont pontosan tudom, hogy az óvodás és kisiskolás korosztállyal végzett logopédiai tevékenységem alapozta meg pedagógiai szemléletemet, munkásságomat.

Ezeknek a szakmai éveknek és ismereteknek, valamint a Roland Kiadó megkeresésének „szerelemgyermeke” a Beszédhősképző. Szerzőtársammal, Kiss Gáborral egy nagyon inspiráló és kreatív munkafolyamatban hoztuk létre ezt a könyvet. Kiadványunkban a szülőknek szeretnénk otthoni segítséget nyújtani, hogy játékos formában fejleszthessék óvodás és kisiskolás gyermekük beszédét. A könyvben szereplő versek egy-egy adott hangot kiemelten tartalmaznak, a kiejtés szempontjából egyre nehezedő sorrendben. A mondókák és versek között megjelennek az artikulációs mozgást ügyesítő gyakorlatok is, amelyek játékos formában erősítik az ajak- és nyelv izomzatát, valamint tudatosítják azok működését. Elsődleges célunk a beszédkivitelezés fejlesztése, emellett a verbális emlékezet fejlesztése is szerepet kap a szövegek tanuláskor.

A kiadvány összeállításakor figyelembe vettük a leggyakoribb hangcseréket is, törekedve arra, hogy lehetőséget adjon gyakorolni az adott hangokat izoláltan, illetve differenciáltan is. Az otthoni gyakorlást pedig a gyermek logopédusának útmutatása mellett javasoljuk.

Picture of Ruff-Kiss Ágnes
Ruff-Kiss Ágnes

Beszédtechnika tanár, beszédtréner

A következő felületeken is megtalálsz:

Hírlevél

Ha pedig nem szeretnél lemaradni cikkeimről, korlátozott létszámú, újonnan induló tréningjeim időpontjáról, iratkozz fel!

Feliratkozom!

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!