Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

Bingeable jelentése, eredete, példák

Jelentése

A „bingeable” szleng kifejezés olyan tartalomra, általában televíziós sorozatra vagy filmre utal, amely annyira lebilincselő és izgalmas, hogy könnyen rá lehet kapni és több epizódot vagy filmet is egymás után nézni.

Kiejtése magyarul fonetikusan

Bindzsöböl

Eredete és története

A „bingeable” kifejezés a „binge” szóból származik, amely a túlzott fogyasztásra utal, és a „watch” (nézni) szóval való kombinációjából keletkezett. A 2010-es évek elején, a streaming szolgáltatások (mint a Netflix, Hulu és Amazon Prime) népszerűségének növekedésével a „binge-watch” kifejezés elterjedt. Ennek nyomán a „bingeable” mint melléknév jelent meg, hogy leírja azokat a műsorokat vagy filmeket, amelyek különösen alkalmasak arra, hogy egyben több részt nézzenek meg belőlük.

Jelenség

A „bingeable” tartalmak megjelenése a televíziós és streaming iparágban jelentős változást hozott a nézői szokásokban. A nézők már nem csak heti egy epizódot néznek meg egy sorozatból, hanem gyakran egy egész évadot is egyben, ha az tartalom elérhető. A bingeable tartalmak gyakran erős függőséget okoznak, mivel a nézők nehezen tudják abbahagyni a nézést, amikor egy történet izgalmas és folyamatosan fenntartja a feszültséget.

Hétköznapi példák

  • „Ez a sorozat annyira bingeable, hogy már három évadot végignéztem egy hét alatt.”
  • „Ajánlj egy bingeable műsort a hétvégére!”
  • „A legutóbbi Netflixes dokusorozat teljesen bingeable volt, nem tudtam leállni vele.”
  • „Ez a filmtrilógia igazán bingeable, egyszerűen muszáj volt egymás után mindet megnéznem.”
  • „A legújabb sci-fi sorozat annyira bingeable, hogy egész éjszaka fennmaradtam miatta.”

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!