Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

Big brain jelentése, eredete, példák

Jelentése

A „big brain” szleng kifejezés valakinek a kivételes intelligenciájára vagy találékonyságára utal. Gyakran használják ironikusan vagy humorosan, amikor valaki nagyon okos megoldást talál egy problémára, vagy éppen ellenkezőleg, amikor valaki túlkomplikál valamit.

Kiejtése magyarul fonetikusan

Big brén

Eredete és története

A „big brain” kifejezés az internetes mémkultúrában vált népszerűvé, különösen a 2010-es években. Az eredeti mém egy sorozat képeket tartalmaz, ahol a karakterek agya egyre nagyobb lesz, ahogy egyre „okosabb” ötleteket találnak ki. A mémek humoros formában ábrázolják, hogy egyre nagyobb agyra van szükség a komplex gondolatokhoz vagy zseniális megoldásokhoz. Azóta a „big brain” kifejezés elterjedt a közösségi médiában és az online beszélgetésekben is.

Jelenség

A „big brain” kifejezést gyakran használják az interneten, különösen a mémekben és a közösségi médiában. Az emberek használják, hogy kiemeljék mások találékonyságát, vagy éppen hogy szarkasztikusan megjegyezzék, hogy valaki túlgondolt valamit. A „big brain” mémek és kifejezések humoros és ironikus kontextusban jelennek meg, és gyakran társulnak vicces képekkel vagy animációkkal.

Hétköznapi példák

  • „Rájöttem, hogy ha két pizzát egybe rakok, dupla annyi feltétet kapok. Big brain time!”
  • „Valaki feltalálta a cipzáras zoknit. Azta, micsoda big brain ötlet!”
  • „Megoldottad a matek példát fejszámolással? Big brain!”
  • „Amikor rájössz, hogy a távirányítónak van egy elrejtett gombja: Big brain moment.”
  • „A barátom kidolgozott egy öt lépéses tervet a vizsgára való felkészüléshez. Big brain time!”

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!