Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

Basic jelentése, eredete, példák

Jelentése

A „basic” kifejezés a szlengben olyan személyekre vagy dolgokra utal, akik vagy amik rendkívül átlagosak, kifinomulatlan ízlést mutatnak, vagy túlzottan érdeklődnek a tömegkultúra iránt, így gyakran sablonosnak vagy eredetiség híjánnak tűnnek. A szlengben a „basic” jelzőt általában negatív felhanggal használják, azokra az egyénekről, akik a mainstream trendeket követik kritika nélkül, és nincs különleges vagy egyedi jegyük.

Eredete és története

A „basic” szó a közösségi médián és a populáris kultúrán belül kezdett el elterjedni a 2010-es évek elején. Eredetileg az alapvető, egyszerű vagy középszerű jelentéssel bírt, de a szlenghasználat során egy kifejezetten pejoratív kifejezéssé alakult, amely a kreativitás és az individualitás hiányát hivatott jelölni.

Jelenség

A „basic” jelenség jellemzően a közösségi médiában nagy teret kapott, különösen az Instagram és a Pinterest kultúráján belül, ahol bizonyos típusú posztokat és trendeket gyakran „basic”nek minősítenek. A kifejezés gyakran társul az olyan klisékkel, mint a túlzott rajongás a Pumpkin Spice Latte-ért, a túl sok szelfi posztolása vagy a mainstream divatirányzatok vak követése.

Hétköznapi példák

 1. Közösségi média:

  • „Mindig ugyanazokat a pozíciókat használja a szelfikhez, olyan basic.”
 2. Divat és stílus:

  • „Az ő ruhatára tele van olyan darabokkal, amiket mindenki visel. Ez teljesen basic.”
 3. Étel és ital:

  • „Szeptember van, és már mindenki a töklattét rendeli. Ez a peak basic.”
 4. Szórakozás és média:

  • „Csak a legnépszerűbb reality show-kat nézi, ami eléggé basic választás.”
 5. Személyes preferenciák:

  • „A kedvenc zenekara az, amit a rádióban játszanak egész nap. Annyira basic.”
 6. Kapcsolati dinamika:

  • „Az ő tökéletes randija egy vacsora és mozifilm. Ez olyan alap, nem?”

A „basic” kifejezés a modern társadalmi dinamikában azt a tendenciát tükrözi, amelyben az egyének vagy kritizálják vagy elutasítják azokat, akik szorosan követik a legelterjedtebb kulturális trendeket. A szóhasználat gyakran rejtett elitizmust vagy az egyediség iránti vágyat fejez ki.

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!