Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

Based jelentése, eredete, példák

Jelentése

A based szleng kifejezés azt jelenti, hogy valaki hű marad önmagához és a saját véleményéhez, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak. Gyakran használják dicséretként olyan emberekre, akik mernek őszinték lenni, és nem félnek kifejezni a nézeteiket, még akkor sem, ha azok ellentmondásosak.

Kiejtése magyarul fonetikusan

Béjszd

Eredete és története

A „based” kifejezés eredetileg az amerikai rapper, Lil B, a „The BasedGod” által vált népszerűvé. Lil B egyedülálló filozófiát képviselt, amely az önelfogadást, a pozitivitást és az autentikus önkifejezést hangsúlyozta. A kifejezés az internetes kultúrában az utóbbi években széles körben elterjedt, és jelentése kibővült, hogy általánosan azokat az embereket jellemezze, akik nem félnek kifejezni véleményüket és hűek maradnak önmagukhoz.

Jelenség

A „based” jelenség az internetes és közösségi média kultúrában figyelhető meg leginkább. Az emberek gyakran használják ezt a kifejezést, hogy dicsérjék azokat, akik bátran vállalják véleményüket, függetlenül a társadalmi nyomástól vagy az esetleges kritikáktól. A „based” kifejezés gyakran jelenik meg kommentekben, mémekben és online beszélgetésekben, ahol az őszinteséget és az önazonosságot értékelik.

Hétköznapi példák

  • Közösségi média: „Az, amit mondtál, teljesen igaz. Based!”
  • Baráti beszélgetés: „Tisztelem, hogy hű maradsz az elveidhez, nagyon based vagy.”
  • Fórum: „Egyetértek az álláspontoddal, még ha nem is népszerű. Based vélemény.”
  • Mémek: „Ez a poszt annyira based, mert kimondja az igazságot.”
  • Online viták: „Nem érdekel, mit gondolnak mások, én így látom a dolgokat. Based.”

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!