Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

Based and redpilled jelentése, eredete, példák

Jelentése

A „based and redpilled” szleng kifejezés két különálló fogalmat egyesít. A „based” olyan személyre utal, aki hitelesen és saját értékrendje szerint él, nem törődve mások véleményével. A „redpilled” pedig arra utal, hogy valaki ráébredt egy mélyebb, rejtett igazságra, és elfogadta azt. A kifejezést gyakran használják az internetes közösségekben, különösen politikai és kulturális vitákban.

Kiejtése magyarul fonetikusan

Béjszd end redpilld

Eredete és története

A „based” kifejezést eredetileg Lil B, egy amerikai rapper népszerűsítette, aki arra biztatta követőit, hogy önmaguk legyenek és ne törődjenek a társadalmi normákkal. A „redpilled” a „Mátrix” című film egyik ikonikus jelenetére utal, ahol a főszereplő a piros tablettát választva ráébred a valóság valódi természetére. Az internetes fórumok, mint a 4chan és a Reddit, a kifejezéseket egyesítették, és így született meg a „based and redpilled”, amely mára az online szubkultúrák részévé vált.

Jelenség

A „based and redpilled” kifejezés népszerűsége az online vitakultúrában és mémek világában nőtt meg. Gyakran használják önálló vélemények kifejezésére, és olyan személyek jellemzésére, akik szembemennek a mainstream gondolkodással és ráébredtek valamilyen „rejtett igazságra”. A kifejezés néha pejoratív kontextusban is előfordul, mivel egyesek szélsőséges nézeteket vagy összeesküvés-elméleteket társítanak hozzá.

Hétköznapi példák

  • „Ő tényleg based and redpilled, nem fél kimondani az igazságot.”
  • „Az új cikk tényleg based and redpilled, felnyitotta a szemem.”
  • „Nem érdekel, mit mondanak mások, én based and redpilled maradok.”
  • „A kommentjei mindig based and redpilled, érdemes odafigyelni rá.”
  • „Ez a videó tele van based and redpilled gondolatokkal, ajánlom mindenkinek.”

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!