Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

ASL jelentése, eredete, példák

Jelentése

Az „ASL” szleng az „age, sex, location” angol kifejezés rövidítése, amely magyarul „kor, nem, hely” jelentéssel bír. Főleg az online csevegések során használják, amikor valaki gyorsan szeretné megtudni a beszélgetőpartnere alapvető adatait.

Kiejtése magyarul fonetikusan

Édzs esz el

Eredete és története

Az „ASL” rövidítés az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején vált népszerűvé az internetes chat-szobákban és azonnali üzenetküldő szolgáltatásokban, mint például az AOL Instant Messenger (AIM) és az IRC. A felhasználók gyakran használták ezt a rövidítést, hogy gyorsan megismerjék egymás alapvető adatait, és így könnyebben indíthassanak beszélgetéseket. Az „ASL” mára kevésbé elterjedt, de még mindig felismerhető szlengként létezik az online kommunikáció történetében.

Jelenség

Az „ASL” egy egyszerű és hatékony módszer volt az online identitás alapvető adatainak gyors kiderítésére. Az internet korai időszakában, amikor az anonimitás sokkal elterjedtebb volt, az „ASL” segített a felhasználóknak abban, hogy gyorsan megtalálják a korukhoz és érdeklődésükhöz hasonló beszélgetőtársakat. Az „ASL” rövidítést a modern szleng és internetes kommunikáció fejlődése elhomályosította, de még mindig időnként előfordul a nosztalgikus online beszélgetésekben.

Hétköznapi példák

  • Egy online chat-szobában új ember érkezik, és valaki megkérdezi: „ASL?”
  • Egy fórumon valaki bemutatkozásként használja: „Hi! ASL?”
  • Egy régi barátokkal való nosztalgikus beszélgetés során: „Emlékeztek, amikor minden chat beszélgetést az ASL-lel kezdtünk?”
  • Egy régi chat logok visszaolvasása során: „Az első üzenetünk egymásnak: ‘ASL?'”
  • Egy vicces mém vagy gif, amely visszautal a 2000-es évek internetes kultúrájára: „ASL? 😂”

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!