Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

Nonverbális kommunikáció prezentációs készségeink javításáért

Kedves kommunikációs kalandor! Készülj fel az utazásra a ki nem mondott párbeszéd világába, a földre, ahol a csend hangosan beszél és a testbeszéd az anyanyelv.

Ebben a birodalomban egy ívelt szemöldök szkepticizmust közvetíthet, egy keresztbe tett kar akadályokat és egy meleg mosoly hidakat építhet.

Segítek kihasználni a nem verbális kommunikáció erejét, hogy prezentációid olyan magával ragadóak legyenek, mint egy Broadway-show.

A nem verbális kommunikáció olyan, mint a filmzene a filmben – lehet, hogy finom, de kulcsfontosságú a hangnem megadásában.

A szemkontaktus varázsa

A szemkontaktus olyan, mintha olyan varázslatot mondanál, amely azt üzeni, hogy „fontos vagy nekem”.

Használd stratégiailag a prezentációja során, hogy bevond a hallgatóságod és magadra vond a figyelmüket.

Arckifejezések – a csendes beszélgetőpartnereid

Az arcod az a vászon, amelyre a gondolataidat fested. Egy meleg mosoly vagy egy intenzív tekintet csodákra képes, hogy közvetítse szenvedélyedet és hitelességedet.

Gesztusok – a kommunikáció ecsetei

Gondolj a kezeidre, mint festőkre, amelyek kiszínezik a szavaidat. Életre kelthetik a történeteidet és egy plusz csipetnyi drámát adhatnak az elbeszélésedhez.

A testtartás balettje

Állj magasan és magabiztosan, mint egy szuperhős, aki készen áll megmenteni a világot. A magabiztosság fertőző, és a magabiztos testtartás elérheti, hogy a közönséged higgyen benned és az üzenetedben.

Fejlődnél?

Csoportos beszédtechnika tréning keretén belül személyesen segítek, hogy ráláss pontosan milyen erősségeid és nehézségeid vannak a kommunikációban.

A közelség ereje

Állítsd be a közelséged a helyzetnek megfelelően – lépj közelebb, hogy intimitást teremts, lépj hátrébb, hogy objektivitást adj. Ne feledd, a túl közel tolakodónak, a túl távol pedig távolságtartónak tűnhet.

A szünet – a csend, amely beszél

Használd a szüneteket úgy, ahogy egy tapasztalt zenész egy kompozícióban. Egy jól időzített szünet kiemelhet egy pontot, feszültséget teremthet, vagy időt adhat a közönségnek, hogy megeméssze az összetett gondolatokat.

Útravaló

Most, hogy búcsút intesz ennek a gyorstalpaló tanfolyamnak, ne feledd, hogy a csendes szimfónia gyakran a legédesebb dallamot játssza.

Tehát legközelebb, amikor egy prezentációra készülsz, ne csak a forgatókönyvre koncentrálj, hanem koreografáld meg a nonverbális jelzések táncát is.

Mert ha jól hangszereli őket, olyan ellenállhatatlan előadást hozhatsz létre, amelyet a közönséged nem fog elfelejteni. Koccintsunk az álló tapsra!

Picture of Ruff-Kiss Ágnes
Ruff-Kiss Ágnes

Beszédtechnika tanár, beszédtréner

A következő felületeken is megtalálsz:

Hírlevél

Ha pedig nem szeretnél lemaradni cikkeimről, korlátozott létszámú, újonnan induló tréningjeim időpontjáról, iratkozz fel!

Feliratkozom!

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!