Kommunikációs Mesterkurzus 👉✨

Nick Vujicic Kommunikációja – Mit Tanulhatunk Tőle?

Nicholas Vujicic karok és lábak nélkül született, igazi példát mutatva az inspiráló sikerre azoknak, akik valaha is kételkedtek abban, hogy képesek-e elérni céljaikat. Személye mégis rendkívül megosztó.

Nick előadóként mindig nagy álmokra buzdítja a közönségét. Saját történeteivel bizonyítja és demonstrálja, hogy az akadályok nem feltétlenül problémák, inkább kihívások és lehetőségek az életben. Egyfajta növekedési lehetőségeket jelenthetnek. Motivációs előadóként megmutatja, hogy kitartással és a kudarcok tanulságaival szinte bármit elérhetünk az életben.

A siker kulcsa: érzelemkifejezés

Azon képessége, hogy a közönség érzelmeit tudja a legprecízebben célba venni, akár a legkeményebb közönséggel is szembenézve, lenyűgöző a szakemberek szemében is.

Pillanatok alatt képes szórakoztatni, izgalmat és nevetést generálni. Beszédében rendszerint hol komor stílusra, hol komolyra vált, majd inspirál. Rendszerint humorral adja elő üzenetét, és a közönség számára ismerős és elfogadott beszédmóddal azonnal azonosul a közönséggel.

Iratkozz fel!

Értesülj a legfrissebb bejegyzésekről, tréningekről első kézből!

Milyen technikákat alkalmaz Nick a beszédeiben?

Három nagyon jól megfigyelhető eszközt használ beszédei, előadásai során:

  1. A csendet használja a váltás jelzésére. A csend a figyelem összpontosításának leghatékonyabb módja a számára.
  2. Halkan, olykor annál is halkabban beszél. A közönségnek koncentrálnia kell minden mondatra. Ezzel csak óvatosan. Előadói típustól és témától is függ, de szakmai előadásokban a túl halk beszéd bizonytalanságot és a témában való járatlanságot feltételezhet.
  3. Hangjával érzelmeket fejez ki. Nem sok kell, és máris azonnal kezdjük sejteni azt a frusztrációt és a haragot, amin ő keresztülment.

 

Képzeld el, hogy mennyi színpadi időt áldozott már rá, hogy ezeket a technikákat tökéletesítse? Ha ő tud prezentálni, akkor te is.

Az általa közvetített humoros részletek mindig könnyeden közölnek tényszerű információkat azokról a momentumokról, hogy miként győzte le a különböző akadályokat.

 

Az érzelmekre támaszkodik a logika helyett 

Mint ahogy Martin Luther King az ismétlést használta üzeneteinek megerősítésére, Nick beszédének további nagyszerű elemei között van a változatos tempó, ami segít abban, hogy előadása tiszta és tömör legyen.

Nick a hangmagasságát, tempóját a beszéd során mindig a témához igazítja, lehetővé téve üzenetének még nagyobb hatását. 

A King beszédével kapcsolatos hasonlóságok magukban foglalják az ő esetében is a közönség ismeretét és a beszéde ennek megfelelő alakítását.

A központi üzenetek, témák, valamint a modulált beszéde teszi őt igazán hatásossá. (A hangerő, a hangmagasság és a beszédtempó megváltozását beszédfolyamat-váltásnak, más néven modulációnak nevezzük.)

Az, hogy Nick a saját történetét és leküzdött akadályait használja inspirációként, teszi őt az egyik legautentikusabb és legmeggyőzőbb előadóvá a világon. Előadóként képes mély érzelmeket kiváltani hallgatóságából, és az élet pozitív oldalát hangsúlyozza, függetlenül a kihívásoktól.

Az ő élettörténete egyértelműen azt bizonyítja, hogy a hozzáállásunk és a belső erőnk képes meghatározni a sorsunkat, fizikai korlátaink ellenére is.

Picture of Ruff-Kiss Ágnes
Ruff-Kiss Ágnes

Beszédtechnika tanár, beszédtréner

A következő felületeken is megtalálsz:

Hírlevél

Ha pedig nem szeretnél lemaradni cikkeimről, korlátozott létszámú, újonnan induló tréningjeim időpontjáról, iratkozz fel!

Feliratkozom!