A beszédtechnika fejlesztésén innen és túl

Munkám során igyekszem átadni azt a szellemiséget, hogyan tekintsünk a beszédtechnikára olyan eszközként, amely hozzásegít bennünket az eredményes kommunikációhoz. Első és legfontosabb lépés a megfelelő technikai alapok elsajátítása. Ezek tudatosítása után megkezdődik a valódi munka. A beszédtechnika foglalkozások során az automatizmussá vált beszédfolyamatot bontjuk részekre. Sok időt szentelünk arra, hogy megfigyeljük a beszéd építőelemeit, a hangzók rendszerét, hangkapcsolatokat, a képzési módot. Célszerű mindig kis lépésben és lassan haladni, hiszen még az apró, javítást igénylő hibák is kitartó munkát és gyakorlást igényelnek. Ezt követi, hogy a tudatosságunkat használva a javított elemeket beépítjük beszédünkbe. A tudatosság tehát kulcsszerepet tölt be a beszédtechnika foglalkozásokon. Az órák lehetőséget teremtenek a koncentráció fejlesztésére, valamint a személyiség kibontakoztatására.

Beszédtechnika foglalkozásaim során kiemelt szerepe van a visszajelzéseknek. Emellett meg kell tanítani a klienseket, hogy önmagukra is legyen rálátásuk, ezáltal pedig fejlődjön reális önértékelésük. A bizalmi légkör kialakítását elengedhetetlennek tartom az eredményes munka érdekében. Ennek köszönhetően közös munkánkat rugalmasság, kölcsönös tisztelet, és odafigyelés jellemzi.

 

Picture of Ruff-Kiss Ágnes
Ruff-Kiss Ágnes

Beszédtechnika tanár, beszédtréner

A következő felületeken is megtalálsz:

Hírlevél

Ha pedig nem szeretnél lemaradni cikkeimről, korlátozott létszámú, újonnan induló tréningjeim időpontjáról, iratkozz fel!

Feliratkozom!

Videós tananyag

Hatásos Kommunikáció Mesterkurzus

Minden karizmatikus kommunikátor valahol elkezdte.

Bővebben
Íratkozz fel Hírlevelemre!